Kako bismo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s upotrebom kolačića.
Saznaj više / U redu

Jesenski semestar 2016.

07.12.2016.

Dragi naši, priveli smo kraju još jedan uspješan semestar. Ove jeseni smo se tijekom pet poučnih i zabavnih seminara bavili različitim temama koje su bliske prevoditeljima: od prevođenja uz pomoć prijevodne memorije i rada u Tradosu preko prevođenja engleskog financijskog i pravnog nazivlja do gramatičkih i pravopisnih pitanja u hrvatskom jeziku. Naši predavači – mr.sci. Damir Pavuna, dr.sc. Mihaela Grubišić Šeba, dr.sc. Marko Alerić, univ. spec. philol. Miljen Matijašević i mr.sc. Nives Opačić – odradili su izvrstan posao i polaznicima pomogli u stjecanju novih znanja i korisnih vještina koje direktno mogu primijeniti u svojem svakodnevnom radu.

S druge strane sudionici su svojim stručnim znanjima, iskustvima i aktivnim sudjelovanjem na predavanjima također doprinijeli kvaliteti seminara, a ovog jesenskog semestra dolazili su nam kako iz različitih poslovnih sektora, tako i iz raznih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja.

Zanimljivo je da i dalje većinu naših polaznika čine tzv. slobodnjaci, dok je najveći interes u ovom semestru bio za seminare o hrvatskom jeziku.

Raznolikost i aktualnost tema, stručnost naših predavača i vi kao pokretač našeg uspjeha razlog su tome što prednjačimo u ponudi programa za usavršavanje prevoditelja. Dapače, ako je suditi po ocjenama koje ste nam dali, na polugodištu smo prošli s odličnim!

Ove jeseni smo i po prvi puta organizirali Parlatorij, odnosno neformalno druženje prevoditelja, u suradnji s Hrvatskim društvom nezavisnih profesionalaca. Povod je bio Europski freelance tjedan, a cilj nam je bio povezati prevoditelje i toj zloglasno samotnjačkoj struci ponuditi platformu za razmjenu iskustava i upoznavanje kolega.

Iznimno nam je drago što ste se odazvali u tako velikom broju, spremni na neke nove suradnje i prijateljstva, za koja smo sigurni da su se iznjedrila upravo u BIZkoshnici 20. listopada. Uz razgovor s prevoditeljicama Lidijom Šimunić-Mesić i Jelenom Marinović, raspravu koja je uslijedila nakon panela i brzinske spojeve kao, pokazalo se, vrlo učinkovito umrežavanje gostiju, mnogo toga smo naučili i osvijestili, ali smo se pritom i dobro zabavili. Ćaskanje uz kolače i nagradna igra na kraju dodatno su začinili vrhunsku atmosferu, a uspomene na Parlatorij i dobar osjećaj koji nas od onda prati razlog su tome da već lagano kujemo planove za reprizu u nadolazećoj godini.

Pozitivne povratne informacije od vas daju nam vjetar u leđa i motiviraju nas da u sljedećoj godini budemo još bolji! Za sada vam sa sigurnošću možemo reći da je za proljetni semestar u pripremi još jedan niz zanimljivih seminara i radionica, a više o tome moći ćete pročitati na Integrinim stranicama u siječnju. 

Hvala vam svima na sudjelovanju u jesenskom semestru 2016. kao i na povjerenju koje ste nam ukazali! Želimo vam sretne blagdane i puno uspjeha u 2017.!

photo blog
Akcijske cijene Tradosa

POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO KRAJA GODINE!

photo blog
Pet prevoditeljskih preporuka za čitanje na plaži

Napokon vrijeme godišnjih odmora! Ali, to ne znači da odmarate od ljubavi prema jeziku. Donosimo nekoliko prevoditeljskih preporuka za čitanje!

Website Security Test