Kako bismo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s upotrebom kolačića.
Saznaj više / U redu

Božićna poruka iz Integre

21.12.2015.

Puno toga čovjek uspije napraviti u samo jednoj godini kad voli ono što radi – prevoditelji to znaju možda i bolje od svih.

U ovoj smo godini održali petnaest seminara, pomogli organizirati jednu tribinu, sklopili dva partnerstva (s Hrvatskim društvom nezavisnih profesionalaca i Zajednicom za prevoditeljstvo pri Hrvatskoj gospodarskoj komori), posjetili jednu prevoditeljsku konferenciju (BP translation conference), preveli i ovjerili pregršt prijevoda, instalirali Tradose, napravili nove internetske stranice, započeli ovaj blog, i otvorili vrata mnogim novim projektima.

I sve to vrijeme mislili smo na vas. Kako radite, što vas muči, kako da budete zadovoljniji sobom i svojim radom, sigurniji u sebe i sretniji. U duhu blagdana, pripremili smo za vas nekoliko poruka i želja:

Volite svoje tijelo – krećite se! Prevoditeljski posao nije naporan samo mentalno, već i fizički, i višesatno sjedenje za računalom naš je veliki neprijatelj. Ma kolika panika bila, ako zapnete u prijevodu uvijek je bolje ustati od računala, protegnuti noge, udahnuti svježeg zraka – često se upravo tada i pojave rješenja, a tijelo će vam biti zahvalno!

      


Volite svoj um – čitajte, razmjenjujte knjige s prijateljima, pišite, svirajte! Raznolikost navika i vještina pomaže nam da živimo ljepše, a služi i kao mentalna stimulacija za bolje prevođenje! Nema potrebe da stalno budete u grču i razmišljate o onom prijevodu koji vas čeka, uživajte u trenutku i shvatite da sve što radite „za gušt“ dugoročno doprinosi tome da budete bolji prevoditelj.

 


Volite svoj mir – poklonite si dokolicu! Kuhajte uravnotežene obroke, otiđite u kino, napravite snjegovića, posadite začinsko bilje, napravite odmak od posla – ne možete biti dobar prevoditelj ako ste 12 sati za računalom, krvavih očiju i mučite se sa stručnom terminologijom. Predahnite, odmorite, i vratite se poslu osvježeni!

 

 

U novoj godini vam želimo

Hrabrost – da slijedite svoje snove i radite ono što volite

Slobodu – da birate projekte koji vas vesele

Znanje – da se razvijate kao prevoditelj i prenosite svoje znanje drugima

Dobre kolege – da u njima nađete potporu u projektima i prijateljstvo

Zadovoljstvo – da budete zadovoljni svojim radom i projektima

I naravno, zdravlje i pregršt novih knjiga!

 

Sve najljepše povodom blagdana!

Vaša Integra

photo blog
Akcijske cijene Tradosa

POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO KRAJA GODINE!

photo blog
Pet prevoditeljskih preporuka za čitanje na plaži

Napokon vrijeme godišnjih odmora! Ali, to ne znači da odmarate od ljubavi prema jeziku. Donosimo nekoliko prevoditeljskih preporuka za čitanje!

Website Security Test