Kako bismo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s upotrebom kolačića.
Saznaj više / U redu

Novi seminar za prevoditelje

PRAVOPISNE NEDOUMICE

Pripremili smo seminar koji će voditi profesori na Odsjeku za kroatistiku, prof. dr. sc. Ivo Pranjković, recenzent Hrvatskog pravopisa u izdanju Matice hrvatske, i dr. sc. Lada Badurina, jedan od autora istog pravopisa. 


Seminar će se sastojati od komentara s vježbama i zadacima s osobitim obzirom na različita rješenja koja nude postojeće pravopisne knjige.

Težište seminara bit će na aktualnim pravopisnim problemima vezanima za kontakte suglasnika u pismu (npr. zadaci ili zadatci), za reflekse jata, posebno iza tzv. pokrivenog r (npr. okrepa ili okrjepa, bregovi ili brjegovi), za sastavljeno i nesastavljeno pisanje (npr. najesen i na jesen, odsrca i od srca, nažalost i na žalost i sl.), za deklinaciju stranih vlastitih imena (npr. Leopardia ili Leopardija) i pridjeve od njih tvorene (Leopardiev ili Lepardijev, njujorški ili newyorški i sl.) te za interpunkciju, osobito za (ne)pisanje zareza.

Podijeli na:
Website Security Test