Kako bismo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s upotrebom kolačića.
Saznaj više / U redu

Razlike između novoga i starijih pravopisa

dr. sc. Marko Alerić, Trinom, Strojarska cesta 24
06.05.2016.

Razgovori ugodni o spojnicama i crticama.
Predavač odgovara na pitanja i nedoumice.
Polaznici pažljivo slušaju.
Učinkovito vođenje bilješki sa seminara.
Razmjena iskustava je neprocjenjiva.
Svi se uključuju u razgovor, najbolje se uči zajedno.

Kako nam je bilo na seminaru? 

U srijedu, 6. svibnja, održali smo seminar na jednu od uvijek aktualnih tema: hrvatskom pravopisu. Naši polaznici su prevoditelji, tumači, i lektori koji prepoznaju važnost cjeloživotnog učenja i vrijednost dobrog materinjeg jezika – na kraju krajeva, on je i cilj i sredstvo njihova rada.

Kao i do sada, dr. sc. Marko Alerić  izložio je novine u hrvatskom pravopisu na način koji je logičan, razumljiv i pokazuje veliko iskustvo u praksi, što je ono što prevoditeljima i lektorima koji rade u najrazličitijim područjima najvažnije i najzanimljivije.

Atmosfera je bila prijateljska i poticajna, povele su se rasprave, razgovaralo se o konkretnim slučajevima iz prevoditeljske prakse polaznika, predlagala su se rješenja. Nakon teorijskog pregleda novina u pravopisu i usporedbe sa starim pravopisima, uslijedilo je rješavanje zadataka. Na tim su primjerima polaznici pod vodstvom  predavača na konkretan način utvrdili novostečeno znanje, prokomentirali svoje nedoumice, pa čak i načeli teme nekih potencijalnih, budućih seminara.

Djelić atmosfere sa seminara ulovili smo u komentarima polaznika, fotografijama i ocjenama. 

 Komentari polaznika 

 "Seminar je izvrstan. O hrvatskom se nikada ne može naučiti dovoljno, najbolji primjer je ovaj seminar i izvrstan predavač."

 "Sjajno!"

 "Veći naglasak na praksi."

 "Izvrstan seminar i predavač."

 "Uvijek korisno, poticajno i zanimljivo."

 "Sve super :) :) :) :) :)"

 "Vrlo zanimljivo."

 "Super atmosfera, možda malo više primjera."

Podijeli na:      
Website Security Test