Kako bismo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s upotrebom kolačića.
Saznaj više / U redu

Učinkovito rješavanje konflikata u obiteljskom poduzeću (O9)

Vlatka Cikač, mag. Iur., Trinom, Strojarska cesta 24
20.08.2015.  - 21.08.2015.

photo blog

Zašto je članovima obiteljskog poduzeća lakše razgovarati o porezima, nego o emocijama? Zašto članovi obiteljskog poduzeća otežano komuniciraju svoje prave interese i potrebe? U odgovorima na ova pitanja leži gotovo čitava problematika rješavanja nesuglasica u obiteljskom poduzetništvu.

Cilj

  • unaprijediti poslovanje
  • poboljšati komunikaciju
  • postati nezaustavljivi tim kakav ste oduvijek trebali biti 

O seminaru

Iza svakog ljudskog ponašanja stoje emocije i interesi, i kao odrasli ljudi mi učimo svaki dan kako se nositi s njima u poslovnom okruženju. Ali što kada je poslovno okruženje ujedno i privatno? Koliko se energije rasipa na nesuglasice i nesporazume, koje otežavaju poslovanje i koče rast i razvoj?

Jedan od učinkovitih načina rješavanja nesuglasica u obiteljskim poduzećima kroz „razotkrivanje“ iskrenih emocija i pravih interesa je postupak koji se naziva mirenje.

Mirenje je takav postupak u kojem stranke nastoje sporazumno riješiti svoje nesuglasice (spor) uz pomoć jednog ili više izmiritelja koji strankama pomažu postići nagodbu/dogovor, bez ovlasti da im nametnu obvezujuće rješenje.

Teorijski dio ovog predavanja dat će sudionicima uvid u mirenje kao metodu i način rješavanja različitih nesuglasica u okviru obiteljskog poduzeća.

U drugom dijelu predavanja, a kroz praktičan primjer odnosno simulaciju jednog mirenja članova obiteljskog poduzeća, sudionici postupka imat će mogućnost iz prve ruke doživjeti postupak mirenja, te vidjeti kako korištenje različitih komunikacijskih vještina i tehnika može dovesti sudionike tog postupka do prethodno nezamislivih, a opet obostrano prihvatljivih rješenja njihovih nesuglasica.

Kome je namijenjen seminar

Seminar je namijenjen svima zaposlenima u obiteljskom poduzeću koji žele unaprijediti svoje poslovanje i prepoznaju da ih konflikti s drugim zaposlenima koče da postanu još uspješniji. 

Plan rada


8:45 h      prijava sudionika
9:00 h      pozdravna riječ organizatora i predstavljanje predavača i sudionika
9:15 h      uvod u problematiku konflikata u obiteljskom poduzeću
10:45 h      stanka; kava i sok
11:00 h      simulacija mirenja između oca, vlasnika poduzeća, i kćeri, potencijalne nasljednice poduzeća.
12:30 h    stanka; ručak
13:30 h    analiza simuliranog slučaja, diskusija, odgovori na pitanja
15:00 h    anketa Programskog odbora, podjela Potvrda o sudjelovanju i Popisa sudionika
15:10 h    završna riječ organizatora i najava sljedećeg seminara

 

Pitanja su dobrodošla!

O predavaču

Vlatka Cikač je odvjetnica i registrirana izmiriteljica. Radi kao odvjetnica i registrirana izmiriteljica u Odvjetničkom uredu CIKAČ, te je također društveno angažirana u različitim poslovnim udrugama, uključujući i humanitarni angažman.

Po završetku Pravnog fakulteta u Zagrebu, Vlatka Cikač postaje sudački vježbenik-volonter Trgovačkog suda u Zagrebu (2002). Nakon godinu dana provedenih na Trgovačkom sudu u Zagrebu, postaje odvjetnička vježbenica, te krajem 2005. godine polaže Pravosudni ispit kod Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske.

S pravničkim znanjem, poduzetničkim genima i svestranom podrškom supruga i obitelji 2007. godine otvara Odvjetnički ured CIKAČ. Kao odvjetnica i registrirana izmiriteljica, Vlatka Cikač posvećuje se odvjetničkom poslu na način da u okviru Odvjetničkog ureda CIKAČ zastupa i savjetuje fizičke osobe (domaće, odnosno s njemačkog govornog područja) osobito u području obiteljskog i nasljednog prava, te u stjecanju nekretnina na području Republike Hrvatske.

Godine 2010. Vlatka Cikač sudjeluje u Programu hospitacije za odvjetnike u Bonnu/Njemačka (u organizaciji Bundesanwaltskammer, DeutscherAnwaltVerein i Deutsche Stiftung für Internationale Rechtliche Zusammenarbeit e.V), te u sklopu navedenog programa obavlja i stručnu praksu u odvjetničkom uredu HEUKING KÜHN LÜER WOJTEK u Düsseldorfu (Njemačka), s posebnim fokusom na arbitražu i arbitražne postupke, kao jedan od mogućnih načina alternativnog rješavanja sporova.

Prije 4 godine počinje se intenzivno interesirati za rješavanje sporova primjenom alternativnog načina rješavanja sporova i to MIRENJEM/MEDIJACIJOM. U međuvremenu postaje registrirani izmiritelj, sudjeluje na različitim edukacijama iz područja mirenja, te u svojem radu redovito koristi MIRENJE/MEDIJACIJU kao način rješavanja sporova kako između trgovačkih društava, tako i u području obiteljskog poduzetništva

O organizatoru

Naši seminari mjesto su gdje se usvajaju praktična znanja i vještine, razmjenjuju iskustva i stvaraju poslovne, ali i prijateljske veze. Jednako se odnosimo prema svakom našem polazniku i želimo zajedničko vrijeme iskoristiti na najkvalitetniji i najkonstruktivniji mogući način!

Prilagođavamo se vama. Imate li pitanja, nedoumice, ili nešto što vas posebno zanima vezano uz ovaj seminar? Javite nam se - kad se predavač prilagodi svojim polaznicima, učenje je još kvalitetnije!

Podijeli na:      
Website Security Test