Kako bismo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s upotrebom kolačića.
Saznaj više / U redu

Freelancing: kako se organizirati kao prevoditelj (M1)

Ljerka Kovačić Tot, mag., Trinom, Strojarska cesta 24
29.09.2015.

Kako se postaje samostalnim prevoditeljem i poduzetnikom?
Bilješke se vrijedno vode
Predavačica upoznaje polaznike s oblicima organizacije poslovanja
Poklončići iznenađenja za naše polaznike

Jučer smo organizirali prvi mali seminar - M1. Mali seminari usmjereni su na uže teme i razvoj vještina koje nisu nužno izravno lingvističke, ali su prevoditelju koji svome zvanju ozbiljno i poduzetnički pristupa neophodne. Tako smo počeli s temom organizacije samostalnog prevoditeljskog posla. A postoji li bolje odgovarajući predavač za takvu radionicu od prevoditeljice koja je i sama uspješan i ostvaren freelancer i iskusna predavačica?

Na radionici je bilo dvanaest polaznika u različitim etapama svog profesionalnog razvoja. Razgovarali su o tome što sve jedan freelancer može i treba biti, što treba znati i kako se može postaviti prema klijentima i kolegama, ali i koji su administrativni aspekti freelancinga, te koje su prednosti i nedostatci različitih oblika organizacije poslovanja. Bilo je tu i interaktivnih vježbi i primjera iz prakse, a ono što je možda i najvažnije – puno pitanja polaznika. Da je ova tema pun pogodak pokazuje i činjenica da smo se zadržali još gotovo sat vremena nakon završetka radionice, raspravljajući o raznim problemima koji muče prevoditelje i razmjenjujući iskustva. Sve pohvale našoj predavačici, polaznicima hvala na odazivu i aktivnom sudjelovanju, a nama je ovo dobar pokazatelj o čemu sve želimo i trebamo razgovarati na našim seminarima i radionicama. Do sljedeće ovakve prilike – pogledajte što su o seminaru rekli polaznici!

 Komentari polaznika

   „Izvrsna govornica s jasno strukturiranim izlaganjem." 

  „Seminar je dobro organiziran, sva interesna područja su kvalitetno pokrivena."

  „Korisno i poučno." 

   „Dobro strukturirano predavanje, premala komunikacija s polaznicima, premalo primjera." 

  „Vrlo korisni savjeti kako se otisnuti u poduzetničke vode."

  „Odličan pregled ključnih aspekata freelancinga." 

  „Koristan seminar za sve koji žele ili razmišljaju o tome da se počnu baviti freelancingom." 

   „Odličan seminar, dobila sam odgovore na sva pitanja koja sam zasad imala." 

 


 

Podijeli na:      
Website Security Test