Kako bismo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s upotrebom kolačića.
Saznaj više / U redu

Iz bilježnice redaktora pravnih tekstova (trgovačko pravo i pravo tržišnog natjecanja) | E86

dr. sc. Jasminka Pecotić Kaufman, Državna škola za javnu upravu, Medulićeva 36, Zagreb
25.05.2018.

Pogled u učionicu
Na početku seminara prevoditelji razmjenjuju iskustva
Radimo na primjerima
Oprema za pauzu

Kako nam je bilo na seminaru

U petak, 25. svibnja, održali smo jedan vrlo uspješan seminar na temu pravnog prevođenja iz područja trgovačkog prava i prava tržišnog natjecanja. Seminar je vodila dr. sc. Jasminka Pecotić Kaufman.

U ovih 17 godina održavanja seminara za prevoditelje utvrdili smo da su dva čimbenika ključna za uspješnost seminara: sjajni predavači i sjajni polaznici. Srećom, ni jednih ni drugih nije nedostajalo! 

Dr. sc. Jasminka Pecotić Kaufman doktorirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, magistrirala je na University College London i radila u Ministarstvu europskih integracija RH za vrijeme pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju između RH i EU. Prevodila je i pravno redigirala brojne tekstove iz europske pravne stečevine, a danas predaje na Katedri za pravo Ekonomskog fakulteta. Ova jedinstvena kombinacija uvida u pravnu problematiku i izazove prevođenja, u kombinaciji s mnogo praktičnog iskustva, ono je što nas je potaklo da pozovemo Jasminku Pecotić Kaufman kao predavačicu na naše seminare za prevoditelje. I čini se, prema ocjenama i komentarima sudionika, da smo dobro odabrali! 

Tema kojom smo se bavili bilo je trgovačko pravo i pravo tržišnog natjecanja, područje s kojim se prevoditelji prilično često susreću, a može skrivati mnoge zamke i poteškoće. Na primjeru nekoliko presuda i njihovih prijevoda komentirali smo termine iz područja prava društava, distribucijskih ugovora, intelektualnog vlasništva, prava konkurencije. Primjeri su bili uzeti iz konkretnih pravnih dokumenata koji se pojavljuju u praksi, a nadopunjavali su ih polaznici primjerima i dvojbama iz svoje prakse. Ovakva razmjena se uvijek pokaže najvrjednijim dijelom seminara i prilikom da učimo jedni od drugih, rasvijetlimo dileme uz sjajne predavače i povežemo se s kolegama. Hvala svim kolegama koji su sudjelovali u raspravama i razmjeni!

 Komentari polaznika

 "Veoma korisno, šteta što nije bilo više vremena"

  "Zanimljiv seminar izvrsnog predavača"

  "Seminar je vrlo detaljan, s jasnim i preciznim primjerima i puno aktivnog sudjelovanja sudionika"

  "Zanimljivo i korisno s praktično primjenjivim primjerima"

 "Nedovoljno vremena za sve što bi se moglo naučiti od predavačice"

Podijeli na:      
Website Security Test