Kako bismo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s upotrebom kolačića.
Saznaj više / U redu

Sustav kaznenog prava i rješenja u prevođenju akata kaznenog prava na engleski jezik i s engleskog jezika – radionica | S3E

Danijel Pribanić, odvjetnik, Trinom, Strojarska 24, Zagreb
15.11.2018.

Krećemo s upoznavanjem
Razmjenjujemo primjere i iskustva
Komentiramo prijevode

Kako nam je bilo na seminaru

Ono čime se posebno ponosimo kod naših seminara i radionica za prevoditelje je njihova usmjerenost na praktičnost i rad na konkretnim primjerima. Zato nas posebno veseli ponovna suradnja s odvjetnikom i sudskim tumačem Danijelom Pribanićem! 

S Danijelom smo se primili velikog izazova – radionice prevođenja kaznenopravnih akata.

Znamo da je to područje koje mnogim kolegama zadaje velike muke, pa smo odlučili pokušati napraviti malo reda. Tako smo razgovarali o specifičnim problemima koji se pojavljuju kod prevođenja kaznenopravnih akata, o strukturi kaznenog prava i kako ona može biti izvor poteškoća u prevođenju, o pouzdanim i manje pouzdanim izvorima u prevođenju, te koje su najčešće sporne situacije u prevođenju.

Zatim smo na primjerima pojmova, ulomaka i fraza tumačili neke posebnosti i ukazivali na najčešće pogreške. I polaznici su imali prilike s predavačem i među sobom prokomentirati neke pojmove koji im se često pojavljuju u radu, a u zadnjem bloku seminara zajedno smo prevodili jednu presudu i dotakli se još nekih izazovnih pojmova i konstrukcija.

Kad se svemu tome doda da smo se stigli i našaliti i nasmijati, ne čude blistavi komentari i ocjene seminara! Nadamo se da je i ovaj seminar našim polaznicima pomogao u njihovom radu, a mi idemo dalje s pripremama novih tema.

 Komentari polaznika

  Vrlo informativno.

  Vrlo koristan seminar, puno kolokacija, riječi

  Dobro organizirano, s puno praktičnih primjera korisnih u praksi. Hvala! 

  Vrlo ugodno, predavač vrlo dobro objašnjava. Odlično!

 Iznimno interesantno i poučno.

 Iznimno stručno i korisno

  Zanimljiv i zabavan

Podijeli na:      
Website Security Test